Starta insamling

Bidra till lek, skratt & upplevelser

På Akademiska Barnsjukhuset vårdas barn och tonåringar från hela landet. De har kommit dit för att de lider av allvarliga och svårbehandlade sjukdomar.
Vården betalas med skattepengar och det har länge funnits organisationer som samlar in pengar till forskningen om de sjukdomar barnen lider av. Däremot har det inte alltid funnits resurser till sådant som inte kan motiveras av medicinska skäl, men som mitt i lidandet och smärtan ändå kan göra sjukhusvistelsen lite lättare.

Genom att starta en insamling kan du bidra till glädjen att få svårt sjuka barn som vårdas på Akademiska sjukhuset att få tänka bort det onda och göra det som alla barn  älskar – leka, skratta, uppleva.

Starta din insamling i tre enkla steg

Steg 1. Ett mål för insamlingen

Bestäm dig för en summa som du siktar på att samla in, ett slutdatum samt namn på insamlingen.

Steg 2. Varför

Skriv en kort introtext om dig eller om din insamling som besökarna möts av. Du kan också skriva en lite längre beskrivning om anledningen till att du startar en insamling.

Steg 3. En bild

Slutligen kan du ladda upp en bild och publicera din insamling. Självklart kan du ändra uppgifterna i efterhand.

Så här gör du

Mejla till info@akademiskasbarnfond.se namnet på insamlingen, slutdatum, ert mål, en kort beskrivning och den bild som ni vill ska illustrera insamlingen

Gör inbetalning via Swish till 123 9000670 eller via bankgironummer 900 – 0670.

Glöm inte att märka inbetalningen med insamlingens namn.

Insamlingar

Grillskas hjältars insamling

Tilda Blanksvärd, Emma Blom och Jonathan Quarfordt har i samband med ett skolprojekt ”Grillskas hjältar” hittat ett samhällsproblem där de velat hjälpa till eller komma med en lösning. De vill att alla barn ska ha samma möjligheter till en barndom och att faktiskt få vara ett barn. De har därför hjälpt Akademiska sjukhusets barnfond med en insamling för att låta det friska inom barnet växa fram. Grillskas hjältar har samlat in och skänkt 3.014 kronor till fonden.

Tensta kyrkliga syförening

Tensta kyrkliga syförening ha samlat in och skänkt 3.000 kronor till Akademiska sjukhusets barnfond.

Häggeby Kyrkliga Syförening

Häggeby Kyrkliga Syförening har samlat in och skänkt 7.000 kronor till Akademiska sjukhusets barnfond.

Facebook insamlingar

Fonden har under 2020 hittills tagit emot 31.232 kronor via insamlingar på Facebook.