Starta insamling

Bidra till lek, skratt & upplevelser

På Akademiska Barnsjukhuset vårdas barn och tonåringar från hela landet. De har kommit dit för att de lider av allvarliga och svårbehandlade sjukdomar.
Vården betalas med skattepengar och det har länge funnits organisationer som samlar in pengar till forskningen om de sjukdomar barnen lider av. Däremot har det inte alltid funnits resurser till sådant som inte kan motiveras av medicinska skäl, men som mitt i lidandet och smärtan ändå kan göra sjukhusvistelsen lite lättare.

Genom att starta en insamling kan du bidra till glädjen att få svårt sjuka barn som vårdas på Akademiska sjukhuset att få tänka bort det onda och göra det som alla barn  älskar – leka, skratta, uppleva.

Starta din insamling i tre enkla steg

Steg 1. Ett mål för insamlingen

Bestäm dig för en summa som du siktar på att samla in, ett slutdatum samt namn på insamlingen.

Steg 2. Varför

Skriv en kort introtext om dig eller om din insamling som besökarna möts av. Du kan också skriva en lite längre beskrivning om anledningen till att du startar en insamling.

Steg 3. En bild

Slutligen kan du ladda upp en bild och publicera din insamling. Självklart kan du ändra uppgifterna i efterhand.

Så här gör du

Mejla till info@akademiskasbarnfond.se namnet på insamlingen, slutdatum, ert mål, en kort beskrivning och den bild som ni vill ska illustrera insamlingen

Gör inbetalning via Swish till 123 9000670 eller via bankgironummer 900 – 0670.

Glöm inte att märka inbetalningen med insamlingens namn.

Insamlingar

Emilies födelsedagsinsamling bidrar till många glada leenden

I samband med Emilie Orrings födelsedag i januari 2022 bad hon sina vänner om bidrag till Akademiska sjukhusets barnfond via Facebook. Emilie valde detta för att hon upplever att fondens arbete betyder mycket för henne, och hon hoppades att hennes vänner kunde tänka sig att skänka en gåva som ett sätt att fira tillsammans med henne. Målet var 5.000 kronor och de fick in 5.200.

Facebook betalar alla administrationsavgifter och 100 % av gåvan gick direkt till Akademiska sjukhusets barnfond.

Ankdagen - en insamling av Uppsala teknolog och naturvetarkår

Ett stort tack tIll Uppsala teknolog- och naturvetarkår och Forsränningen för ert arbete med Ankdagen 2022! Tack vare pengarna som kom in under dagen kommer de skänka 55 000 kr till Akademiska sjukhusets barnfond!🤩❤️

Ankdagen är ett evenemang under Forsfestivalen för alla barnfamiljer i Uppsala där de kan komma och ta del av olika roliga aktiviteter och se flottarna byggas inför Forsränningen. Vi i Forsränningskommittén vill även hjälpa barnen på sjukhuset så även de kan få ta del av Valborgsglädjen eftersom de själva inte möjlighet att besöka Ankdagen.

Simma för ett leende - i samarbete med Upsala simsällskap

I slutet av oktober genomfördes ”Simma för ett leende”, som arrangerades av Upsala Simsällskap 💦
127 sponsorkontrakt har skrivits och barn o ungdomar i föreningen simmade så långt dom kunde på en timme. De simmade in 44 000:- till att bidra till fler leenden på Akademiska barnsjukhuset
💙 Barn hjälper barn 💙

Vill du synas med en insamling till förmån för Akademiska sjukhusets barnfond här?

Är du med och bidrar till leenden till sjuka barn och deras anhöriga?

Vi vill gärna uppmärksamma alla insamlingar till Akademiska sjukhusets barnfond som görs till förmån för barnen som vårdas på Akademiska sjukhuset.

Kontakta oss på info@akademiskasbarnfond.se och berätta, så hör vi av oss till dig!

Grillskas hjältars insamling

Tilda Blanksvärd, Emma Blom och Jonathan Quarfordt har i samband med ett skolprojekt ”Grillskas hjältar” hittat ett samhällsproblem där de velat hjälpa till eller komma med en lösning. De vill att alla barn ska ha samma möjligheter till en barndom och att faktiskt få vara ett barn. De har därför hjälpt Akademiska sjukhusets barnfond med en insamling för att låta det friska inom barnet växa fram. Grillskas hjältar har samlat in och skänkt 3.014 kronor till fonden.

Simons 30-års insamling till förmån för barnen på Akademiska sjukhuset

”Mamma, kan inte jag bli 18?” ”Vännen. Varför säger du så?” Jag svarade inte. Kröp ned under täcket. Sjukhusbädden, stålräcket, knäppte. Men jag hade hört vad de pratade om. Hon och doktor Tomas. Där ute i korridoren. Jag visste inte vad ”18” var, eller vad Tomas svar om att mamma inte skulle tänka något mer på det just nu, betydde. Men det kunde aldrig vara någonting bra …

Simon startade en födelsedagsinsamling när han fyllde 30 år. För de som just nu — och kanske alltid — behöver det allra mest: Barnen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Gåvor från Häggeby kyrkliga syförening & Tensta kyrkliga syförening

Häggeby och Tensta kyrkliga syföreningar har sammanlagt samlat in och skänkt över 10.000 kronor till Akademiska sjukhusets barnfond.

Facebook-insamlingar

Fonden har under 2021 tagit emot 26.462 kronor via insamlingar på Facebook.